Velkommen til en åben og imødekommende klinik

 

Vi anvender fysioterapi, osteopati, funktionel medicin samt træning for bedst at kunne hjælpe dig.

Vi forventningsafstemmer inden behandlingen går i gang, og du er på den måde selv med til at præge behandlingens hovedfokus. Vi bruger god tid på hver enkelt kunde, da vores tankegang er at se på det hele menneske og at behandle ud fra årsagen til problemet. Vi ser dig som en aktiv medspiller i behandlingsforløbet.

Hos os kan hjemmetræning og -øvelser sagens være gåture, meditation eller tung styrketræning. Nogle får noget ud af øvelser andre får ikke glæde af det. Vi skræddersyr forløbet efter hvad der er realistisk for dig. Behandlingen skal tilpasses dine behov og hverdag, ikke omvendt. Generelt velvære og optimal bevægefunktion i kroppen er målet for behandlingen.

Er dit mål at kunne fungere eller er dit mål at opnå optimal tilstand i kroppen? Ikke alt kan behandles på 3 behandlinger. Nogle behandlinger kræver en lettere livsstilsændring, som kunne være ændring i kost eller motionsvaner. Et forløb er som regel på 3-5 gange med mindre at der er opstået nye problematikker undervejs. Er der flere problemstillinger, kan det alt efter din livsstil, godt kræve flere behandlinger. Vi bruger typisk en halv time på en behandling, de resterende 5-10 minutter er til at betale, eventuelt finde ny tid og ”tage jakke på”.

 

Hvad er osteopati

Osteopati er en medicinsk videnskab, hvor behandleren bruger sine hænder til at finde diagnose og til behandlingen.

Behandleren søger og behandler årsagen til problemet, så balancen i kroppen lettere vil blive genoprettet og derved få mulighed for at fungere optimalt igen. På denne måde helbredes smertetilstande og årsager til dette. Kroppen ses som en enhed, hvor alle strukturer påvirker hinanden. Alle led skal kunne bevæge sig så optimalt som muligt, for at kroppen kan fungere bedst muligt.

Der vil blive anvendt teknikker til manipulationer og mobilisering af led, afslapning af muskler, samt kranio- og organteknikker.

I år 2000 åbnede der en Belgisk osteopatiskole ”The International Academy of Osteopathy (IAO),” i Danmark(skolen er ISO 9001 certificeret), hvor det er muligt at uddanne sig til osteopat på et 5 1/2 årig deltidsstudie for uddannede læger, kiropraktorer og fysioterapeuter.

 

Hvad kan behandles

 • Smerter i led og muskler (kroniske og akutte)

 • Sportsskader
 • Hovedpiner og migræne
 • Kæbeproblematik
 • Bækken problematik
 • Kolik baby
 • Inkontinens
 • Forstoppelses/fordøjelsesproblemer
 • Reflux (sure opstød)
 • Åndedrætsbesvær f.eks. astma
 • Svimmelhed
 • Stress
 • Bihulebetændelse

 

Som Osteopat er vi uddannet til også at behandle børn. Børn kan blandt andet opleve mavesmerter(kolik), have skævt kranie, uro, nedsat bevægelighed i flere led – der kan give udfordringer motorisk. Det kan give mere urolige børn og stor bekymring hos forældrer. En osteopat vil efter en grundig snak, med blide teknikker havde mulighed for at finde spændinger og skævheder i barnets krop, der oftest med stræk, mobilisering og kranielle teknikker vil kunne opnå fuld bevægelighed igen, og dermed nemmere oprette balance i barnets krop. Den optimale balance i kroppen ønskes genskabt ved osteopatens behandling, og patienten rådgives om hvilke værktøjer, muligheder og øvelser, der skal til for at fastholde denne optimale funktion.

 

Hvorfor virker osteopati og funktionel medicin så godt sammen?

Begge fremgangsmåder sætter patienten i centrum og fokuserer på det hele menneske, og ikke kun på hvilken sygdom der er på spil, eller på hvor smerterne er hos den enkelte. Som behandler søger man efter ubalancer i kroppen – det kan være et låst led, spændthed i mave-tarm-regionen, eller kliniske ubalancer i form af nedsat vitamin, mineral- eller omega-3 til omega-6 niveau. På sigt kan sådanne ubalancer komme til udtryk igennem livstilssygdomme såsom træthed, smerter i led, autoimmune sygdomme, mavesmerter, hovedpine med mere.

Hvis man vil have en krop i balance, spiller maden en stor rolle. Maden er det brændstof der skal få kroppen til at fungere. Derfor er det yderst vigtigt at man overvejende får ”kvalitetsmad”, der bygger systemet op i stedet for at stresse og nedbryde det. Hver gang du spiser eller drikker noget, fodre du en sygdom eller nedkæmper den.

 

Osteopater

Jannich Thomsen Birkegaard

Fysioterapeut + Osteopat D.O

 

2018: Osteopat i Lyngby Boldklub – Superliga

2017: Næstformand i foreningen “Danske Osteopater”

2014: Start uddannelse i Functional Medicine. (www.functionalmedicine.org)

2013: Åbner “Behandlingen” Fysioterapi – Osteopati klinik på Haderslevgade

2013: Osteopat D.O. ved I.A.O

2005: Medejer af Ishøj Fysioterapi

2004: Fysioterapeut fra Næstved

2002: Fysioterapeut tilknyttet Vanløses Danmarksseriehold i fodbold

2000: Fitness instruktør uddannet fra S.A.T.S

 

Malene Vium Asbjørn

Fysioterapeut + Osteopat D.O.

 

2020: Paediatric Osteopathy under 1′ by Samantha Fennell

2020: E-learning Mum and baby for manuel practitioners – By Miranda Clayton:
 • Understanding and Treating Suckling Feeding Problems in Newborn and Babies
 • Understanding and Treating Gastro-Oesophageal Reflux Disease in Newborns and Babies
 • Understanding and Treating the Effects of Birth Interventions on Newborns and Babies
 • Understanding and Treating ‘Colic’ and Lower Gastro-Intestinal Difficulties in Newborns and Babies
 • Understanding and Treating Plagiocephaly (flat head syndrome) in Infants

2019: Osteopat D.O. ved I.A.O

2018: Opstart hos behandlingen.dk

2010: Diverse kurser indenfor manuel fysioterapi v/ Foreningen for dansk
           musculoskeletal fysioterapi

2010: Kursus – Acu2000

2010: Exam. sportsfysioterapeut v/ Dansk selskab for sportsfysioterapi

2008-19: Selvstændig indlejer hos FysioDanmark Ishøj

2007: Ansat Københavns kommune genoptræningscenter

2007: Bachelor fra Fysioterapiuddannelsen i København

 

Malene tilbyder også babytjek og babybehandlinger i eget hjem for at tilgodese behovet for en rolig og tryg oplevelse for mor og baby. Hjemmebehandling udføres på Vesterbro og kan bookes i tidsrummet mellem 10-14 mandage og torsdage. Besøget varer ca. 40 min og koster 750 kr. Der ydes tilskud fra Sygeforsikring Danmark og Sundhedsforsikringer (se på hjemmesiden hvilke). Babytjek er en undersøgelse af hele babyens krop for at give en god start på tilværelsen. Eventuelle ubalancer kan lokaliseres og behandles med det samme. Dette er et forebyggende tiltag ift. eventuelle udvikling af fremtidige kompensationer. Udover, at undersøge for spændinger og nedsat bevægelighed i fx ben, arme, bækken, ryg, nakke, kraniet samt maveregion, undersøges også kæbe, mund og tungens funktion efter behov.

 

Direkte kontakt kan ske på telefon nummer 30276782 eller malene.behandlingen@gmail.com

 

Priser

650 kr. første konsultation ca. en time.

550 kr. de efterfølgende konsultationer ca. 40 min.

Betaling

 • Kontant betaling

 • MobilePay

Fra 1. januar 2018 giver Sygeforsikring Danmark tilskud til osteopati og fysioterapi.

Følgende forsikringsselskaber har specielle tilbud, der dækker osteopatisk behandling:

 • Helbred Ekstra hos If

 • IHI Bupa osteopatisk behandling.

 • Danicas sundhedsforsikring

 • PFA

 • Lærestandens Brandforsikring

 • Tryg

 • Top Danmark

Ved andre private forsikringer er det en god idé at sikre sig, at de giver tilskud/refundering ved fysioterapi uden ydernummer og/eller osteopati. Hvis du skal benytte dit forsikringsforløb hos Malene, bedes du medbringe bevilling.

Samarbejdspartnere

 • Sparta Atletik og Motion

 • Lyngby Boldklub

 • Tandlægerne Vesterbrogade 125

width=width= width=

 

Praktisk info

Klinikken er medlem af registrerede osteopater Danmark (M.R.O.DK)

Klinikken ligger på Haderslevgade 22, st th. på Vesterbro i København, 50 meter fra Enghave plads. Der er parkeringsplads lige udenfor klinikken. Klinikken indeholder 2 store lyse lokaler samt et venteværelse, hvor der er mulighed for en kop kaffe/the.

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *