Sclerose

Progressive sygdomme i nervesystemet såsom Sclerose fører ofte til fremadskridende funktionstab. Funktionstabet er meget afhængig af sygdommens individuelle forløb samt medicinering, men i højeste grad også af om den ramte tager ansvar for sig selv og sin sygdom. Der er ingen tvivl om, at jo tidligere du begynder fysioterapeutisk behandling og træning, jo lettere er det at forebygge følgevirkninger, – og der er heller ingen tvivl om, at det aldrig er for sent at komme i gang med behandling.

 

Personer med diagnosen Sclerose sygdom kan gå til fysioterapeutisk holdtræning gratis

 

Basistræning

Sclerose 1

 

Dette hold er for personer med enten et stort behov for individuel støtte i træningen eller for personer, der ”blot” ønsker at vedligeholde deres funktionsniveau. Der trænes både styrke, smidighed og balance på dette hold. Der trænes 1 gang om ugen. Træningen foregår i et roligt tempo. Der bliver taget hensyn til dine individuelle grænser, men vi udfordrer også det, der er svært.

Træningstider: Ring 43542161

 

Forudsætningstræning

Sclerose 2

 

Hvis du ønsker at udskyde yderligere funktionstab, kan egentlig styrke- og udholdenhedstræning ofte imødegå dette. Som regel vil det være hensigtsmæssigt at lave øvelser, der forbedrer bevægeligheden, balance og koordination. Træningen på dette hold giver bedst udbytte, hvis man træner ved relativ høj intensitet 2 gange om ugen og fysioterapeuten sikrer naturligvis, at der tages hensyn til dig.

Træningstider: Ring 43542161

 

Funktionel træning

Sclerose 3

 

Er du nydiagnosticeret, – ikke så hårdt ramt af din sygdom eller bare indstillet på at give sygdommen ”så meget modstand som muligt”, kan træning ofte udskyde et funktionstab. Du kan endda genvinde nogle af de funktioner, du måtte have tabt som følge af din sygdom. Træningen på dette hold foregår ved høj intensitet og stiller store krav til deltagernes motivation. Grænsen udfordres jævnligt, men din sygdom respekteres naturligvis. For at opnå det bedste udbytte, bør du træne på dette hold en gang om ugen kombineret med en gang på Sclerose 2. På dette hold træner du sammen med andre personer med mindre funktionsbesvær.

Træningstider: Ring 43542161