Trivsel

Sygdom, smerter og operation fører ofte til fremadskridende funktionstab. Funktionstabet er meget afhængig af, hvad der er galt, og hvor længe man har haft problemer, men i højeste grad også af om den ramte tager ansvar for sig selv og sin tilstand. Der er ingen tvivl om, at jo tidligere man begynder træning, jo lettere er det at forebygge følgevirkninger. Men der er heller ingen tvivl om, at det aldrig er for sent at komme i gang med træning.

 

Basistræning

Trivsel 1

 

Dette hold er for personer med enten et stort behov for individuel støtte i træningen eller for personer, der ”blot” ønsker at vedligeholde deres funktionsniveau. Der trænes både styrke, smidighed og balance på dette hold. Der trænes 1 gang om ugen. Træningen foregår i et roligt tempo. Der bliver taget hensyn til dine individuelle barrierer, men vi udfordrer også det, der er svært.

Træningstider: Ring 43542161

 

Forudsætningstræning

Trivsel 2

 

Hvis du ønsker at udskyde yderligere funktionstab og reducere dem, du allerede har, er det vigtigt, at du kommer i gang med at træne egentlig styrke- og udholdenhedstræning. Som regel vil det også være hensigtsmæssigt at lave øvelser, der forbedrer bevægeligheden, balance og koordination. Træningen på dette hold giver bedst udbytte, hvis man træner ved relativ høj intensitet 2 gange om ugen, og fysioterapeuten sikrer naturligvis, at der tages hensyn til dig.

Træningstider: Ring 43542161

 

Funktionel træning

Trivsel 3

 

Hvis du ikke er så hårdt ramt af funktionsnedsættelse, kan du ved hjælp af træning udskyde funktionstab og ofte endda genvinde nogle af de funktioner, du måtte have tabt. Træningen på dette hold foregår ved høj intensitet og stiller store krav til deltagernes motivation. Grænsen udfordres jævnligt, men din tilstand respekteres naturligvis. For at få det bedste udbytte bør du træne på dette hold en gang om ugen kombineret med en gang på Trivsel 2. På dette hold træner du også sammen med personer, der i mindre grad er ramt af funktionsbesvær som følge af sygdomme i nervesystemet.

Træningstider: Ring 43542161